Telefoonnummer:
0348-476830
Telefoonnummer: 0348-476830

Betere zorg door goede informatie.

 

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien. Zo krijgt hij een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg.

Altijd uw gegevens snel bij de hand

Zorgverleners maken daarom gebruik van een regionaal netwerk om elektronisch medische gegevens te delen met andere zorgverleners in hun regio: de zorginfrastructuur van het LSP. Via dit netwerk kunnen zij de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Zo hebben zij alle belangrijke informatie over uw gezondheid op elk moment snel bij de hand. Ook ‘s avonds, in het weekend en in spoedsituaties.

Alleen met uw toestemming

Uw huisarts en apotheek mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. Uw toestemming regelt u bij uw huisarts en apotheek of online via de website https://www.vzvz.nl/page/Zorgconsument/Home

 

Informatiemateriaal

Animatiefilm

In de korte animatiefilm  ‘Hoe werkt het LSP?’ krijgt u aan de hand van een praktijkvoorbeeld een kijkje achter de schermen van het LSP. De film duurt ongeveer 1,5 minuut.


Brochures en folders

Wilt u meer lezen over het LSP? Download dan de brochure of de folder. 

De brochure ‘Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!’ geeft informatie die helpt om een beslissing te nemen over het geven van toestemming. Deze brochure is ook beschikbaar in het Engels.

De folder ‘Beter geholpen met goede informatie’ beschrijft in het kort wat het belang is van het uitwisselen van medische gegevens via het LSP. Deze folder is ook beschikbaar in het EngelsTurks en Arabisch.


24-02-2014

Contact

Spoednummer 0348-476835
 

Huisartsenpraktijk Oude Ophuis en de Vries

Hofplein 6
3417 JN Montfoort
Telefoon:
0348-476830
Fax:
0348-476815
Bevallingenlijn: werkdagen overdag 0348-476837
buiten openingstijden van de praktijk 0348-412403
www.oudeophuisdevries.nl
Routebeschrijving >

Patiënt­omgeving

gezondheids­informatie

Reizen buitenland