Telefoonnummer:
0348-476830
Telefoonnummer: 0348-476830

Bevolkingsonderzoeken

Oproepen voor het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker, voor borstkanker en darmkanker krijgt u thuis gestuurd.

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker wordt georganiseerd voor vrouwen van 30 tot 60 jaar. Zij krijgen om de vijf jaar een uitnodiging om deel te nemen.

Het onderzoek naar baarmoederhalskanker gebeurt door het maken van een uitstrijkje. Vrouwen die uitgenodigd worden voor het bevolkingsonderzoek kunnen gratis een uitstrijkje laten maken.

Voor het uitstrijkje kunt u een afspraak maken op het spreekuur. Als u aangeeft dat u hiervoor komt, zal de arts de daarvoor benodigde spullen klaar leggen.

Tevens kunt u door een van de assistentes worden geholpen; hiervoor dient u een afspraak te maken op het assistenten-spreekuur. Dit wel tijdig afspreken ivm grote drukte.

U krijgt na ca 2-3 weken uitslag thuis per post via het bevolkingsonderzoek.

Door een uitstrijkje zijn beginnende afwijkingen aan de baarmoederhals te ontdekken die nog geen kanker zijn. De kans op genezing is in deze gevallen zeer groot. Vrouwen bij wie een beginnende afwijking wordt gevonden hebben meestal geen klachten.

Indien u tussen de uitstrijkjes klachten krijgt van: hinderlijke afscheiding, bloedverlies bij of vlak na geslachtsgemeenschap, bloedverlies buiten de menstruatie, bloedverlies als u langer dan een jaar geen menstruatie meer heeft gehad maak dan een afspraak op het spreekuur bij de huisarts.

Bevolkingsonderzoek borstkanker

Voor het borstonderzoek komt elke 2 jaar de bus van Preventicon om de borstfoto`s te maken. Alle vrouwen tussen de 50 en 75 jaar worden uitgenodigd. De oproep en de uitslag krijgt u thuis gestuurd.

Wat het bevolkingsonderzoek op darmkanker betreft: alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar krijgen vanaf 2014 iedere 2 jaar een oproep om hier aan mee te doen.  Zie voor meer informatie www.rivm.nl/onderwerpen/b/bevolkingsonderzoek_darmkanker 

Contact

Spoednummer 0348-476835
 

Huisartsenpraktijk Oude Ophuis en de Vries

Hofplein 6
3417 JN Montfoort
Telefoon:
0348-476830
Fax:
0348-476815
Bevallingenlijn: werkdagen overdag 0348-476837
buiten openingstijden van de praktijk 0348-412403
www.oudeophuisdevries.nl
Routebeschrijving >

Patiënt­omgeving

gezondheids­informatie

Reizen buitenland